tisdag 28 juni 2011

Amsterdam

Idag den 28/6 har vi varit ute i två månader. Tänk vad tiden går...
För två dygn sedan kom vi till Amsterdam. Lite trångt i slussen men god stämning. Till skillnad från Göta kanal behöver man aldrig lämna båten.


Efter många olika goda råd, tog vi det avgörande beslutet att förtöja i Sixhaven, avrådda av flera medans andra tyckte att Sixhaven var det självklara valet. Vi är helt nöjda med denna gästhamn. Ligger nära centrum av Amsterdam.


Amsterdam, en stad fylld av historia som så många städer i Europa. Kanaltät med många vackra hus och muséer. Vi prövade på sightseeing med kanalbåtar. Gav oss en bra översikt för fortsatta cykelturer i Amsterdams centrum. Många husbåtar på kanalerna. Besökte en idag. Igår blev det några timmar på Van Gogh-muséet.
Vi har upplevt en värmebölja på två dygn. Temperatur 30-35 grader. Ikväll kom åskan. Tre timmars skådespel över Amsterdam med omnejd. Nu är det behagliga 20 grader.

1 kommentar:

  1. Hejsan!Här hemma har solen och värmen varit i några dagar men det ska bli regn i morgon ,vi får väl se.Åker ut en sväng till landet och klipper av gräset sen är det dax att ge sig av till jobbet för en arbetshelg.Kram från syster

    SvaraRadera