torsdag 5 maj 2011

Kalmar sund



Under tisdagen blev det biltur på norra Öland tillsammans med Linda och hennes mormor. Vi åkte utmed den västra sidan, Ölandsleden. Knappt farbar. Men häftig natur med raukar och stenbrott. Och här ligger sommarhusen tätt och ägarna har en fantastisk utsikt över Blå jungfrun.













Linda kom ombord i Sandvik och vår plan var att segla till Borgholm. Vi hade haft en blåsig natt och det fortsatte även under dagen.
Flera av er hörde av sig under onsdagen och undrade om vi hade det kallt. Ja, lufttemperaturen har ju legat strax över nollan, vattentemperaturen runt fem grader. Ombord har vi det varmt och skönt. Men vi fryser inte när vi seglar. Kan bero på att vinterkläderna är på...



När vi lämnat Sandvik kom snön... Gigantiska flingor... Och vinden stod sig från natten...Vi rullade en del...


Kvällen blev behaglig med en blek sol som gick ner över fastlandet.





Vi anläde till Kalmar vid lunchtid på torsdagen. Linda njöt i det soliga och lugna vädret på färden. I Kalmar hamn var det en hel del utländska båtar. Kanske hade en del båtar vinterförvarats i Kalmar.


På kvällen kom en Albinvigg in och förtöjde vid sidan av oss. Fyra danska killar från Köpenhamn ute på en två och en halvmånadssegling till Helsingfors och St.Petersburg. Härligt med ungdomar på sjön...

1 kommentar:

  1. Hej igen Ing-Marie och Håkan!
    Vi hade planer på att segla ut till Snedskär på onsdagen men även vi hade snöglopp med stora flingor och snö på en halkig brygga! Vi sköt på utfärden till fredagen. Vackert väder och vi kom iväg. Arbetsdag på Snedskär på lördagen. Första natten ombord efter en trevlig kväll på berget och i klubbhuset. Allt väl och hemma igen för att titta på Linneas dansshow i Stadium Arena i em! Segla lugnt och försök att hitta några enslinjer så att ni kommer överens!
    Hälsningar Cissi och Christer

    SvaraRadera