onsdag 11 maj 2011

Fripassargerare

Måndag 9 maj
En rofylld tillvaro på Hanöbukten. 4-5 meter läns. Det kommer att bli en lång dag innan vi når Skånes ostkust. Tid för pyssel och arbete.
Vid lunchtid får vi en fripassagerare. En ung sparvhök(?) har landat på relingslisten föröver. Kan ju fundera hur den hamnat hos oss….Efter en halvtimmes vila flyger den vidare norrut. En timme senare kommer nästa fripassagerare. En liten piplärka(?) förgyller tiden genom att springa omkring på däck. Hittar tydligen insekter att mumsa på.

Några timmar innan vi når Simrishamn kommer dimman. Tät… Tacksam för vår radar. Många ekon syns på skärmen. Flera båtar runtom oss förflyttar sig. Ser de oss också? Ett litet eko ca 1000 meter för om oss fångar vår uppmärksamhet. Det visar vara en fiskeflagg som vi upptäcker på ca 200 meter.

1 kommentar:

  1. Hej sjöfarare. Kul att ni får fripassagerare Håkan kan ju hantera sådana ombord. Tänk på att de kan smutsa ner och kanske kommer på villovägar om de är med för länge. Som jag skrev så är Lyra nu i andra händer känns både bra och tråkigt. Vid besiktningen så hittade besiktningsgubben två fel två
    kulventiler kärvade. Det var till septitanken den som Håkan och jag fick jobba med för att kunna tömma tanken. Hoppas att ni har det bra. Åker till Kroatien på lördag för en segelvecka. Det skall bli skönt. Här hemma har sommaren kommit tillbaka så allt känns bra. Ha det så skönt Bosse

    SvaraRadera