söndag 18 september 2011

Cabo de Sao Vicente

Klockan sex väcker mobilen. Ute är det fortfarande mörkt meden måne i nedan. Äter frukost. Efter en halvtimme är det febril aktivitet påbryggan. Sju har alla båtar, som planerat att runda Cabo de  Sao Vicente lämnatbryggan.
Gryningsljuset kommer. På redden utanför Sines ligger fleratank- och lastfartyg för ankar, väl upplysta. Igår hörde vi deras mistlurar ochsåg bara överdelen på några av dem i dimman.


Inledningsvis svaga vindar men vi vet att vinden ska öka ochfriska i fram emot eftermiddagen. När vi efter knappt 60 distans når Cabo de Sao Vicente, Europas sydvästra udde, har vinden nått kulingstyrka. Med revade segelrundar vi uddarna och får en 70 graders sträckbog upp mot Lagos. Vår planeradeankarvik vid Enseada de Sagres, väljer vi bort. I skymningen förtöjer vi vidreceptionsbryggan, där vi ligger kvar över natten. Nu är vi vid Algarvekusten…..

Lagos blir vår vinterhamn fr. o. m. 1 oktober. Innan dess ska vi segla och besöka några andra platser utmed kusten.

2 kommentarer:

  1. Kul att ni funnit en vinterhamn. Betyder det att ni skall vara kvar där eller åka hem till Norrköping under vintern? Kollade resor till Farao går att flyga för runt 1100:- tor från Nyköping.

    SvaraRadera
  2. Oj!Så vackert,förstår att ni vill stanna .Kramiz från syster och svåger

    SvaraRadera