söndag 21 maj 2017

I väntan på lämpliga vindar....


Vinden i nosen mot Gaeta. Härlig segling på smult vatten.
I Gaeta planerar vi att lämna italienska västkusten och gå västerut. Först några dagar i denna lilla stad, många skandinavers favorit. Den medeltida stadsdelen ligger på södra udden av av en stor bukt och i öster ett vackert berglandskap. Där emellan den modernare staden.
Naturligtvis måste även vi upptäcka Gaeta. Vi börjar i den medeltida stadsdelen. Castellet dominerar på höjden över den lilla hamnen Santa Maria. Här har vi trappträning.
På sluttningen på berget Orlando, mellan den medeltida stadsdelen och den modernare, tronar St Francesco-kyrkan. Den vackra gaveln är vänd mot den medeltida Gaeta.
Nu vänder vi den medeltida delen ryggen och går mot stranden. Vi blir förvånade över hur fin sanden är. Men som det kan vara här nere, är stranden uppdelad mellan olika intressenter. Stranden är arrangerad i smala fållor. Just idag verkar inte så många vilja besöka stranden.
Helt nära marinan hittar vi en fantastiska gränder, som kantas av småbutiker. Här kan de boende och vi inhandla frukt och grönt, bröd, specerier och charkuterier. Påminner om Stockholms Gamla Stan' utan souvenirbutiker. Och vid strandpromenaden hittar vi den lediga lokalbefolkningen.

2 kommentarer:

  1. Trevlig läsning och härliga bilder. Ser fram mot att komma dit!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi har haft härliga månader sedan vi lämnade Chalkoutsi. Positivt överraskade över allt vi varit med om. Hör av er om ni vill ha support, när ni kommer hit. Allt är ju inte med i bloggen.

      Radera