måndag 1 september 2014

Åter i Finike


Efter sex sommarveckor i Sverige är vi tillbaka i Finike. Anlände i tisdags efter 18 timmar, dörr till dörr. Började med att tåget var försenat pga av elfel i Södertälje!?!Vi hade gott om tid, så vi fick ändå några timmar på Arlanda innan vi lyfte 00.30 med Turkish Air. En matbit och sedan sov vi gott. Byte i Istanbul på morgonen. En incident inträffade. När vi väntade vid "gaten" på flyget till Antalya, kom en polis fram till Håkan; " Mr Holmfeldt, please come with me." En något förvånad Håkan följde med åt sidan. Det visade sig att Håkan tappat sitt " Resident Permit"/uppehållstillstånd vid säkerhetskontrollen I Istanbul och då vi har vår marinaadress däri, letade polismannen upp oss vid "gaten" för flyget mot Antalya. Smart.
I Antalya hade inresehallen flyttats, så det blev att finna bussen till Antalya busstation. På busstationen byte till de små bussarna, dolmus, för vidare resa till Finike. Det blev trångt i dolmusen, två på pall i mittgången och en stående, men stämningen var vänlig. Självutnämnd?? konduktör undrade om vi skulle till marinan. Dolmusens slutstation var busstationen i Finike ca en kilometer från marinan. Vi behövde dock inte ta taxi därifrån. Chauffören körde oss ända fram till marinagrinden. Vilken service!!!
Inte så många live aboard i båtarna i marinan. Men en hel del besättningar är på väg hit för seglingar under september och oktober. Agneta och Runo kom på kvällen samma dag, som vi. Och tillsammans har vi nu genomfört valproceduren för valet den 14 september. ...................... Veckan i Finike avslutas med besök på den fantastiska frukt och grönsaksmarknaden. Nu har vi provianterat och nu är det dags att kasta loss.

1 kommentar: