lördag 6 september 2014

Bozburun - en liten charmig turkisk stad


Bozburun ligger längst in i en vik, väl skyddad från havet. Sju-åtta distans västerut ligger den grekiska ön Simi, varifrån vi förra hösten checkade ut ur EU för att segla i Turkiet.
Vi kom till Bozburun efter vår segling från Gökkaya. För att kunna bada och njuta i värmen, valde vi att svajankra och inte gå in i den lilla hamnen. Dit in tog vi jollen.
Staden är inte så stor, men charmig. Hit hittar turkiska turister på sommaren. Nu var här lugnt och stilla. Båtcharter brukar fylla hamnen på onsdagar. Utmed strandpromenaden låg de små hotellen eller pansiyon, som de små familjeägda hotellen kallas. På andra sidan promenaden, vid vattenkanten, var det arrangerat med strandstolar och det var bara att kliva ner i vattnet. Vi såg en turkisk kvinna bada med sin lilla son, iförd heltäckande och sjal. Härligt att hon badar och simmar med den klädseln. Inte så vanligt att vi ser det..
Vid hamnen låg restauranger och caféer. Många affärer saluförde turkiskt hantverk och mycket vackra textilier och mattor. Här fanns också några små mataffärer och även slaktarna. Och mitt i staden låg moskén, som var framträdande redan när vi närmade oss Bozburun.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar