lördag 2 augusti 2014

En blandad avslutning på försommarens seglingsveckor.


Efter Wall Bay fick vi en behaglig segling till Fethiye, en sträcka på 15 distans. Denna gång valde vi att gå in i marinan Yacht Classic. Här finns restaurang och poolområde. Dags att ha det skönt igen. Att komma in i en marina innebär oftast att det blir varmare. Därför njöt vi i poolområdet på eftermiddagarna. Förmiddagarna strosade vi runt på stan. För att ligga i marinan till ringa kostnad ingick det att vi skulle äta på restaurangen på kvällarna. Passade på att fira Håkans födelsedag innan vi skiljdes från Carl och Melanie.
Eftersom det var tisdag en av dagarna vi var där, passade vi på att handla på oss lite frukt och grönt på tisdagsmarknaden. En lunch på Fish and Chips restaurangen hann vi också med. Fethiye är en turiststad, där engelsmännen dominerar. Och de är många....
Dags att bege oss österut. Vi startade tidigt. Dyning och dåligt med vind gjorde inte Ing-Marie bekväm. Här blev det att offra frukosten till havet. När vi ankrade i en vik väster om Kalkan kändes det bättre men det tog en natts sömn för att återhämta sig. Därför kändes det bra att få en bra segling kommande dag till Üğaçız, Kekova Road. Nu närmar sig den hetaste tiden på året. I vattnet hade vi nu 31 grader och i sittbrunnen närmade sig 40. Men så fort vi fick en bris kändes det väldigt skönt.
Under vår vistelse i Kekova Roads, förtöjde vi också i den fina viken, Gökkaya Limani. Här kunde vi se en hel del sköldpaddor, både stora och små.

2 kommentarer:

  1. Kul att höra ifrån Er igen. Tyvärr så har jag varit dålig på att skriva kommentarer. Trevligt att höra att ni har det bra och att hälsan står Er bi. Här går livet sin gilla gång. Har flyttat min dam från västkust till östkust tagit några månader men nu är det klart. Byrren har seglat från Västindien under våren med en najad 405 och det innebär att han får bära röda byxor. Jag har tillbringat våren i Spanien och så blir det någ i vinter också skönt att komma ifrån den kalla årstiden. Just nu är vi i Hunnebostrand på återträff och fest mycket trevligt. Vi hörs ha det så skönt.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Bosse. Kul att höra från dig. Låter som du har ett bra liv med flera alternativ. Trevligt att Byrren också får ha röda byxor. Fortsatt skön sommar!

      Radera