söndag 25 augusti 2013

Åter i Abaliki Bay på Meganisi

Dags att segla vidare.
Foto: Nina Ewalds.................. Målet blev Abaliki Bay där Ing-Marie och jag varit vid flera tillfällen denna sommar. Men nu i augusti fick jag uppleva en helt ny miljö. När Ayfer och Alacrity förtöjde var det en hel del segelbåtar i vår närhet, men det skulle ändra sig under de knappt två veckor jag låg där.
Att så många stora båtar väljer denna lilla vik som ankringsplats är förvånande. Fast kanske är det den bästa viken att låta barnen, och även vuxna, leka vid. På de stora båtarna är det personalen som ansvarar för att barnen har roligt….. Vi andra roar oss med enklare lekredskap…
Här tränas vattenskidåkning!!
Foto Svante och Håkan leker: Nina Ewalds Att vi är små i dessa sammanhang hoppas jag att nedan bilder kan illustrera. Ayfer med rött på sina inrullade försegel och Alacrity ligger bredvid varandra.
Under några dagar hade jag bulgariska båtar på styrbordssidan. Längst ut i viken låg också en motoryacht, registrerad i något skatteparadis i Västindien, som vågbrytare för oss andra.
Foto "Håkan i flott sällskap": Nina Ewalds.................. Vad gör man då under så lång tid på ett och samma ställe. Ja, båten ska ju ha sin skötsel (tänk botten), alla båttidningar, som inte blivit lästa, var det dags att läsa innan Ing-Marie återvände med nya och sedan var det utflykter både till Vathi(jolle/kanot+promenad) och till Nidri på Lefkas(färja)........ Vathi är huvudorten på Meganisi. Hit kommer färjan som går till Nidri och hit kommer varuleveranser.
Det är en idyllisk plats. Här ligger små fiskebåtar blandat med turistande båtar. En ny marina finns också i viken in till Vathi. Gott om restauranger. Här passade en öl bra efter promenaden hit. Svante och jag återvände hit, när vi hade vår frufridag.
En dag blev det en dagsutflykt till Nidri. Vi gick på färjan i Vathi, angjorde Spartakhori, där många eskaderbåtar låg förtöjda, passerade Scorpios och kom så till Nidri på Lefkas.
Här är Nelsons brygga i Nidri med Vlikho Bay i bakgrunden. Denna pontonbrygga upplåts gratis till oss segelbåtsturister under vardagar, då charterbåtarna är ute och seglar. Mycket båtar överallt.
På hemväg fick vi gå av i Spartakhori och därefter åkte vi buss över Katomeri till Vathi. Obs! Det är trångt och inte stora marginaler till husväggen.
Här kommer ytterligare några stora båtar.
Men även en vistelse som denna tar slut. Nu var det dags att segla söderut igen. Ibland har man tur med vinden, ibland är det stilla.
Ett stopp vid Nisos Petalas innan det var dags att runda och segla mot Missalonghi. Den seglingen blev sommarens blötaste med en frisk kryss.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar