söndag 4 augusti 2013

Grekiska fastlandet


Fullmåne över Kalamos
Efter ytterligare besök vid Meganisi, Kalamos och Kastos seglade vi vidare mot grekiska fastlandet. På väg mot Vathi, Meganisi
Hamnen i Vathi
Vathi Marina
Ovanlig ankringsplats på väg mot Kalamos
Getter på Kalamos
Håkan vid gammalt olivträd på Kastos
Ett snabbt besök i den lilla trevliga orten Astakos för proviantering.
Därefter tio distans segling ner till den stora lagunen mellan fastlandet och ön Petalas. I dessa områden finns många fiskodlingar, dock inte i lagunen, som är mycket grund. Matfisk, eller fisk för tillverkning av fiskmjöl eller fiskolja?
Ebbe Gustafsson, nestor bland Medelhavsseglare, berättar i sin bok Segla i Medelhavet, när han på 80-talet besökte denna lagun. Han och familjen blev inbjudna av fiskare till ett av vasshusen, som ligger på gräsöar i lagunens norr del. Då var det inte så vanligt med gästande segelbåtar. Än idag kan vi se dessa små hus, idag kanske inte av vass utan av plåt. Och fiskare rör sig fortfarande i området och lägger nät runt våra ankrade båtar..... En trevlig reunion fick vi till här. Först kom norska Oceana och sedan finska Ayfer. Under några kvällar hade vi trevlig samvaro i lagunenen.
Först födelsedagsmiddag i Alacrity, kvällen därpå kortspel och och god middag i Ayfer, team work av Nina och Magnhild. Och värden lyckades bli segrare i Liverpool denna kväll..... Vattentemperaturen har nu nått 30 grader.

1 kommentar:

  1. Hej Ing-Marie och Håkan

    Alltid lika trevligt att läsa er blogg .... välskriven och bra foton.
    Ser fram emot uppdateringar

    Jan Nybom

    SvaraRadera