onsdag 1 augusti 2012

Översegling Menorca - Sardinien

Dags för nästa längre översegling, nu till Sardinien från Menorca. Under den senaste tiden har vi sökt ett lämpligt väderfönster. Med en prognos på nord - nordostlig vind 5-15 knop(ca 3-8 meter) och med vågriktning och höjd på nord – nordväst upp till en meter, blev beslutet att segla mot Sardinien den 29 juli. Svagare vindar från nordost första delen och lite mer från nord under senare delen gjorde överseglingen relativt behaglig. Under några timmar fick vi stötta med motorn. Ing-Marie tillbringade en stor del av överfarten i ryggläge. Märkligt med detta obehag av sjösjuka på längre överseglingar, när det fungerar bra vid seglingar i kustnära vatten, där det är nog så mycket dyning både under segling och vid ankring. Så nu vet du Ingegerd, hur jag har det….
Överseglingen om 213 distans till den lilla ön Isola di San Pietro med staden Carloforte på södra Sardinien, tog 44 timmar. Två nätter med nästan fullmåne förgyllde tillvaron för kapten. Inte särskilt mycket trafik, några passagerarfartyg och några lastfartyg.
En hel del vila för Håkan under överfarten tack vare vår äggklocka. Ju längre tiden går desto mer sömn i korta perioder. Besök av delfiner. Annars är det dåligt med besök av delfiner i Medelhavet. Synd. Vi har väl haft ett antal möten, men de är inte lika nyfikna, som de var på Nordsjön. Strax innan vi förtöjde i Carloforte ökade vinden och under tisdagen blåste en frisk nordlig mistral över ön. Glada att vara framme….

1 kommentar:

  1. Vilka hamnavgifter!!
    Var blir nästa vinter QTH ?

    Spring i denna del av Nordsjön och det hjälpte oss idag till Cuxhaven från den lilla särlingen Helgoland.

    Vi gläds med era bravader!

    SvaraRadera