onsdag 1 augusti 2012

Carloforte på Isola di San Pietro

Idag finns tre nya inlägg, som omfattar de senaste veckorna. Vilken liten idyll… inte så stor och med en hel del italienska turister. Augusti är den riktiga högsäsongen, första natten den 31 juli är marinaavgiften € 63 och dagen därpå kostar det € 82. Vatten, el och wi-fi ingår men tvättmaskinen kostar € 6. Vad torktumlaren kostar, vet vi inte. Underbart torkväder.
Vi har även nyttjat ”tvätterier”, som tar hand om vår tvätt, i stort sätt lakan och handdukar. Den lilla veckotvätt som blir, sköter vi i hink. Det blev en rundvandring i gränderna under första dagen. En kuperad innerkärna med ringmur. Helt klart, här är det italienskt. Inte så många som talar engelska, men vi lyckade att inhandla en hel del frukt, grönsaker och ost på den lokala marknaden. Små behändiga bilar används av invånarna eller turisterna…. Sedan är det ju menyerna på restaurangerna, som vi ska komma överens med. Conny och Ulla Britt, minns ni Cinque Terre?
Nu är det helt öppen kust och väldigt lite ankringsmöjligheter innan vi kommer runt sydspetsen till Cagliari. Några finns enl. rapport från våra engelska vänner, som seglar före oss. Fantastiskt med all kommunikation med förslag utöver vad piloterna visar. Dock utlovas både hård vind och windgusts till helgen, så vi söker nog oss mot någon marina på västra sidan av Sardinien. Nu är vi också på jakt efter ett italienskt mobilt bredband. Det vi rustat oss med i Spanien får vi inte att fungera här.

2 kommentarer:

 1. Vi är också glada att ni är framme i Italien!
  Vi har varit en vända upp till Wasahamnen.
  På vägen hem igen träffade vi Monica och Björn på Ringsön! Åter tillbaka på Snedskär. Allt väl!
  Må lycka och välgång följa er!

  SvaraRadera
 2. Halloj! Ja,man blir allt lite avundsjuk när man ser den fantastiska färgen på vattnet. Badsugen? Jaaa! Det har inte blivit många dopp här i sommar. Men det har varit skönt med semester. Lite hemma, 10 seglingsdagar, och 5 dagar på västkusten. Bra blandning. Nu är man igång och arbetar igen. Låter väl kul, eller hur? Bernt är på upptakt hos chefen idag, så det är nära för honom också.Nyklippt Ing-Marie? På vilken ö?
  Ha det o kramar från GoB.

  SvaraRadera