söndag 25 juli 2010

Blåsigt och kallt eller...

Mycket handlar ju om väder när man seglar. Vi eftersträvar att få så bekväm segling som möjligt. Därför är det ju så att har man tid kan man ligga i hamn en extra dag för att inte behöva ta sig fram i hård motvind. Dock kan vi ligga länge i svaga vindar. Vi har ju inte bråttom... Vi planerar att vara i Norrköping igen om fem veckor.

Återigen hårda sydlig-sydlästliga vindar. Vi ligger ett dygn extra i Skellefteåhamn medan vinden vrider mot väst. Inte alltid helt bekvämt i hamn.

Vi trodde inte våra ögon, när vi efter att vi lämnat Skellefteåhamn, hade 4-5 grader på vattentemp. mätaren. Visst det har inte varit badtemperaturer. Vi vill ju ha minst 20 och det har hela tiden varit långt under. Men detta..... Måste bero på blåsiga dagar med varierande vindriktningar. Just nu en västlig slör. Det har väl sitt pris.I-M blev tvungen att ta fram dunjackan. Den har inte varit framme sedan början av färden. Jo, visst en kväll i Ratan på uppvägen var det så kallt på kvällen att den behövdes. Täckbyxor har I-M haft så gott som dagligen när vi seglat.
Vad är himmel, vad är hav? Detta mötte oss när vi lämnade Ratan på lördagsmorgonen. Och det går att segla....

Vi är glada över att ha coden. För även att det ofta blåser över 8-10 meter, så är det tillfällen, när det är svaga vindar och vi enbart rör oss tack vare detta segel.Alltid roligt att se seglande skutor. Denna mötte vi i höjd med Holmön. Vinden var ostlig ca 5 meter. Då hade vi även rullat ut storen.

Åter på Norrbyskär efter en fin läns under sen eftermiddag. Denna bild togs på lördagkvällen. Vad berättar den? Ja när vi vaknade regnade det och blåste nordostlig kuling från nordost.....Inga kommentarer:

Skicka en kommentar