söndag 29 juni 2014

Midsommarfirande mellan Göcek och Fethiye.

Efter proviantering och några lata dagar i Göcek var det dags att leta upp en bra vik för årets midsommarfirande. Sill och snaps var medtaget från Sverige, trodde vi, och gästerna inbjudna. Men var var snapsen?
Vi valde Sarsala Bay, då det fanns en strand där för kvällsgrillning. Först flagg över topp, sedan sillunch med Carl och Melanie från Thala och Ian och Carole från Maximilian. Vi hade lagt in sill några dagar innan och snapsvisorna var nedskrivna, så att det skulle vara lätt för våra gäster att sjunga med. När första snapsen skulle tas, kom en rejäl "gust" och Thalas jolle välte med motor och allt. Ett uppehåll i lunchen medan Håkan och Carl fick rädda motorn.
Eftermiddagen avlöpte sedan väl med försenad lunch och jordgubbsbakelser. Snapsen hittades inte men andra sorter fick duga. När kvällen kom var det dags att förbereda för grillning.
Innan vi hade kommit i våra jollar öppnades himlen och vi fick skjuta upp avfärden. Men när väl vi kom in till stranden tände Håkan grillen och vi avnjöt varandras läckerheter. En ung man kom och erbjöd oss en stor vattenmelon. Och medan mörkret föll hade vi en trevlig kväll på stranden vid Sarsala Bay.
På midsommardagen fortsatte Carl att renovera jollen med hjälp av Ian. Denna gång handlade det om att jollen inte höll luften. Vi andra tog en promenad uppför bergssidan och belönades med en härlig utsikt.
Varje tisdag är det marknad i Fethiye och vi seglade dit. En enormt stor frukt- och grönsaksmarknad samt mycket kläder och skor lockade. Som vanligt blev båten välfylld med frukt och grönt efter besöket.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar