fredag 6 juli 2012

Mallorcas bergiga kust

Vi tar oss sakta vidare utmed Mallorcas nordvästra kust. Svaga vindar och när vi ankrar eller förtöjer ligger oftast en dyning och rullar. Nu har vi förtöjt i Puerto de Soller, en till synes skyddad hamn. Bergen i omgivningen är över tusen meter. Vi tycker att det påminner om alplandskap i miniatyr.
Huvudorten Soller ligger några kilometer in i dalen. Men vi tror att de flesta turister tar sig hit till Puerto de Soller. Det är ju här stranden finns. Vi hör många svenskar här, faktiskt första gången det sker i någon större omfattning. Annars dominerar tyska och engelska.
Från Puerto de Soller till Soller går den gamla spårvagnen.
Vi följer med och tar oss vidare med tåg genom bergen till Palma. Järnvägen firar hundraårs-jubileum. Tåget är väl inte fullt så gammalt men har några år på nacken. Fantastisk utsikt och långa tunnlar innan vi närmar oss det varmare och torrare landskapet kring Palma.
Ett tips var att ta bussen tillbaka. Vi hittar en linje som går utmed kusten över Valldemossa och Deja. Det blir en minst sagt svindlade färd men också vacker. Bilder kan inte ge rättvisa av vad vi upplever på den turen. Bara att säga att chauffören är skicklig. Men han har säkert kört linjen tidigare. Parallellt med kusten går vandringsleder.
En promenad upp till fyren vid inloppet blir det också. En härlig utsikt även här och förfriskningarna smakar gott.

1 kommentar:

  1. Hej på Er har läst er blogg kul att ni har det bra och att ni får så underbara upplevelser. Har varit urdålig att svara på er blogg men jag skall bätta mig. Här hemma är det bra men sommaren har ni här regnar det varje dag. Har mycket nu i sylttider och svamptider. Sedan har jag intressen som skall odlas. Är ofta på västkusten Hunnebo och ibland i norra småland, där jag trivs bra. Jobbar med att skaffa en ny båt och det nya äventyret. Ha det så bra
    Bosse

    SvaraRadera