torsdag 21 maj 2015

Farväl Turkiet.


Efter mer än 18 månader i turkiska farvatten, lämnar vi ett fantastiskt land med underbara människor. Vi önskar dem lycka till i framtiden. Att förändringar är på gång, har vi noterat under en längre tid. Valet den 7 juni kanske ger någon ledtråd vartåt det bär.......(om du klickar på bilderna blir de större)
Innan vi lämnade, Turkiet passade vi på att besöka några favoriter utmed kusten. Bozburun och Keçı Bükü med Orhaniye var två av dessa pärlor. I den senare förtöjde vi vid Cennet Marin och blev i år liksom förra väl mottagna av personalen.
Det slutliga avskedet av Turkiet blev i Datca, där vi checkade ut. Detta sköttes av en agent. Utcheckningen denna morgon blev lite speciell. Fem Finikebåtar checkade ut, så det blev lite rörigt på kontoret.
För vår del blev det lite extra, då vi valde att ankra och inte förtöja i Datcas hamn. Håkan fick ro ut tulltjänstemannen, så att han kunde se namnet på vår båt. För det ville tullmyndigheten ha ca 175 kronor extra. Den totala summan av utcheckningen blev ca 375 kronor.
I Datca passade Håkan på att gå till barberaren för klippning och rakning.
Vi lämnade Datca på morgonen den 19 maj.
När vi passerade Datcahalvöns västra spets, var det dags att byta den s.k. destinationsflaggan till den grekiska. Första grekiska hamn blev Kos, där vi checkade in i Grekland och EU. På Kos östra spets, optisk spaning efter flyktingbåtar....
Tack Carl och Melanie för era bilder på Alacrity. Tidigare har Tangos, Regina Dawns, Oceanas och Ayfers besättningar hjälpt oss med bilder, när vi seglat. Det tackar vi för.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar