torsdag 29 maj 2014

Ny seglingssäsong

Imorse lämnade Alacrity vinterhamnen 2013/14.
Det har varit en innehållsrik övervintring tillsammans med många båtar från tidigare övervintringar samt nya bekantskaper. Vi har varit på flera intressanta resor och övervintringen har också innehållit ett rejält bottenarbeten "on the hard". Våra besök i Sverige har också innehållit en hel del förändringar. Vi har blivit morföräldrar till lilla Alicia. Hon föddes när vi var hemma i april. Ljuvligt... Dessutom har Pelle och Linda flyttat hem till Sverige och bosatt sig i Uppsala med arbete på universitet där. Det är roligt att ha dem hemma igen. Som ni kanske läst på vår blogg deltog vi i en resa till Kappadokien i höstas. Ett fantastiskt landskap dit man gärna kan återvända. Resan arrangerades av vår marinachef. Och fler resor skulle följa. När vi kom tillbaka från Sverige i februari blev det en femdagarsresa till Istanbul.
Vilken fascinerande stad med alla dess sevärdheter och ett myllrande folkliv. Drygt en månad senare var det dags för en bussresa till Pamukkale, med de fantastiska vita klipporna, där vatten från varma källor rinner utmed de terrasserade avsatserna.
Ett intressant tempelområde, Aphrodisis, besökte vi också.
Redan i mitten av mars tog vi upp båten på "the hard".
Ett grundligt sliparbete för att få botten riktigt ren från tidigare målningar genomfördes under en vecka av Håkan.
Ing-Marie skötte marktjänsten med ett stort antal ärenden i järnaffären och skeppshandel vartefter arbetet fortskred. Sedan åkte vi hem en månad och vid återkomsten i maj blev det epoximålning och bottenmålning. Det var med lättnad vi sjösatte den 22 maj.
Då kvarstod puts och städning samt proviantering. Därefter kunde vi sätta upp vår nya bimini md tillhörande solskydd. Nu har vi verkligen skugga i sittbrunnen och på akterdäck och över ruffen. Dynor i sittbrunnen och sköna kuddar har vi också kompletterat med.
Nu ligger vi för ankar i en vik i Kekova Roads, 18 distans från Finike. Här planerar vi nu för några dagars avkoppling och lite småpyssel innan vi fortsätter västerut mot den lilla trevliga staden Kas. Vi har tagit premiärloppet i 25-gradigt vatten. Planen är att segla fram till mitten av juli, göra ett uppehåll och resa till Sverige, när det är som hetast här nere.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar