torsdag 29 mars 2012

Nu lämnar vi Lagos

Nu är det dags att lämna Marina de Lagos efter en trevlig och innehållsrik övervintring. Lagos, trevlig stad att besöka för kortare eller längre tid. Här finns många lägenheter och hus till salu, om du vill förändra ditt boende. Norr om marinan har herr och fru Stork god överblick. Finns många storkpar i stadens skorstenar.
Det blev ett annorlunda julfirande. Julbad och BBQ på stranden. Tänk att Håkan badade frivilligt i 16 gradigt Atlantvatten. När nyår kom upprepades det hela.
Många av er har ställt frågan; vad gör ni? Stundtals latar vi oss. Men det är för det mesta ett vardagsliv som gäller; handla, tvätta, städa/putsa. Mycket tid vid datorn, mycket tid för socialt liv. Lagos Navigators arrangerar en hel del aktiviteter. Reparbete deltog vi i vid några tillfällen. Får se om färdigheterna finns kvar när det är dags att ta hand om nya tampar. Avslutningen på Lagos musikgrupp var imponerande, en kör, men titta vilken orkester. Fantastiskt hur många instrument, som finns i båtarna.
Vi vandrar på stranden eller i Lagos omgivningar. Här bilder från en söndagsvandring med våra holländska vänner samt avslutning på Marina Bar. Hit styr vi våra steg ibland. Ett glas vin eller öl betalar vi 1€ för. Restaurangbesöken blir billigare här nere än i Sverige, mycket beroende på att vin är så mycket billigare än vid restaurangbesök i Sverige.
Anette och Thomas från västkusten bjöd oss på skaldjursfrossa en dag i februari. Oturligt var det slutet på hummersäsongen men smakprov blev det. Krabba och räkor blev det desto mer av.
Mandelträd i blom, mimosa med fler blommor njuter vi av denna vår (trots att regnet uteblivit). Apelsinträden har blommor, omogna och mogna apelsiner.
Vi var på besök på en ekologisk vingård i veckan och ägarna liksom andra som är beroende av regn är oroade. Nu hoppas man på regn i april och maj. Vi har fått sämre väder de senaste veckorna med mycket blåst. Levanten blåser genom Gibraltar och drar upp en hel del dyning, som landar här. Dock är vindarna varma. Sahara märks av på våra båtar. Känns inte lockande att gå ut genom hamninloppet.
I början av mars fick Alacrity en uppfräschning av botten, då vi tog upp på Sopromarvarvet. Våra nordiska vänner hjälpte oss att bättra på bottenfärgen. Annars sker den mesta av putsen vid pontonbryggan i marinan. Första gången sedan 1993 har allt rostfritt putsats. Håkan har slipat det röda, så skrov och överbyggnad skiner i solen. Det har varit idealiskt väder för båtjobb.
I mitten av mars gjorde vi en utflykt till Sevilla med våra vänner Nina och Svante. Staden dominerades av katedralen.
Ett stort område i den gamla staden upptogs av slottet Alcazar. Här fanns spår av olika epoker i de många byggnaderna, som utgjorde slottet. Palace Espania var en annan fantastisk byggnad.
Alternativ till sightseeing-bussar var häst och vagn här…
Vi blev lite fundersamma när vi mötte detta. Vad är på gång????
På vägen hem passade vi på att följa gränsfloden mellan Portugal och Spanien några mil norrut. I floden låg många övervintrande båtar, på svaj eller vid pontoner vid de små byarna.
På väg mot Lagos åkte vi genom öde skogslandskap med pinjeodlingar. Utmed vägarna kunde vi också se korkek. Barken skördas vart tionde år och träden numreras i o m skörden.
Planen för kommande månad är att segla mot Gibraltar. Återigen nya seglingsområden. Med nedan bild minns vi storslagna vyer i västra Algarve.
Glad påsk! önskar Håkan och Ing-Marie

6 kommentarer:

 1. Glad påsk på er också. Det låter kul att det är på gång igen. Vi håller på att planera en segling norr om Sicilien v 23 (2-9 juni). Så om ni är i närheten vore det kul att ses. Riktigt varma kramar till er båda och fortsatt lycka till önskar Inga o Egil

  SvaraRadera
 2. Halloj! Nu blir det spännande att följa er på vägen igen. Härligt att se alla bilder man känner igen.
  Påskkramar från Gertie o Bernt.

  SvaraRadera
 3. Hej och Hå!
  Kul att ni fortsätter in i Medelhavet. Nerja är en liten fin stad. Vi har börjat med vårrustningen men har inte bokat datum för sjösättning ännu. Må lycka och välgång följa er . . . .! GLAD PÅSK!
  Cissi och Christer

  SvaraRadera
 4. Kul att ni får börja att segla nu når båten fått en uppsnyggning under vintern. Här hemma har våren kommit men denna helg tog den paus. Kallt bara 4-8 grader om dagen. Efter Påsk åker jag till Holland och tittar på Blommer några dagar sedan blir det bunkring i Heilinhafen så man klara sommarens grillningsfester. Ha nu en riktigt Glad Påsk och var rädda om Er. Bosse

  SvaraRadera
 5. Hejsan!Fått ordning på g-mailen så nu kan vi läsa
  och följa med på er resa.Här har det snöat och varit
  nollgrader,så nu längtar vi efter värmen .
  Vi hörs under påsken
  Kram Gittan o Rolle

  SvaraRadera
 6. Glad Påsk på er

  Vi sitter i Kaggebo som täcks av snö, med kraftiga vindbyar så nu kan vi sitta inne och dricka vin och äta god mat.
  Hoppas ni får en fin seglats med härliga upplevelser

  U-B och Conny

  SvaraRadera